De fruitproductie in Kaapverdië is de afgelopen drie jaar met wel zeventig procent gegroeid. Dit heeft de Minister van plattelandsontwikkeling Eva Ortet onlangs bekend gemaakt. Ook geeft Ortet aan dat de groenteproductie verdrievoudigd is en de wortelgewassen verdubbeld zijn sinds het jaar 2000. Dit is goed nieuws voor de restaurants en bewoners van Kaapverdië, omdat zij in het verleden alle groente en fruit van het vaste land moesten importeren.
Betere kwaliteit
Volgens de minister heeft Kaapverdië de enorme groei te danken aan de boeren. Zij hebben zich de afgelopen jaren intensief bezig gehouden met het verbeteren van hun producten. Dit komt ook de toeristen ten goede, omdat zij nu kunnen profiteren van groente en fruit van betere kwaliteit in de resorts en restaurants.
Ortet benadrukt dat er momenteel zo’n 125 soorten groenten, fruit, wortels en knollen verbouwd worden en dat er steeds meer verschillende gewassen geteeld worden.
Tijdens het zeventigjarige jubileum van de voedsel- en landbouworganisatie FAO werd de aarbeienboer Fernando Garcia da Veiga bekroond met een medaille ter erkenning voor zijn harde werk.